Koe Safari

Erve Vechtdal Koe Safari met retro tractor en huifkar

Een loeigoed idee

Ga mee op ontdekkingstocht en leer tijdens een Koe Safari alles over de bijzondere bewoners van het Overijsselse Vechtdal: het Brandrode rund.

Simone neemt haar gasten mee in haar vintage Hanomag tractor van 1956 met huifwagen op safari door het natuurgebied van Staatsbosbeheer. Hier leven en grazen haar koeien.

Het Brandrode Vechtdal rund is een oud-Hollands koeienras. Deze dieren voelen zich prima thuis langs de oevers van de rivier.

Tijdens de Koe Safari gaat u op bezoek bij de kudde en vertelt Simone u alles over deze bijzondere dieren en hun manieren. Wist je dat elke kudde een leidster heeft? En dat de kalfjes in de natuur geboren worden en niet in een stal. En dat iedere koe in de kudde haar eigen rol heeft. Maak kennis met de koeien Schitter, Irma, Jolanda, Gonda, Cato, Eva en hun familie.

De Koe Safari is leuk en leerzaam voor jong en oud. Leer alles over de dieren, het gebied en het moderne boerenbedrijf waar natuurinclusief boeren de norm is. Niet voor niets werd de Koe Safari door de leden van de ANWB uitgeroepen tot Meest Innovatieve Uitje van Nederland en is de Koe Safari winnaar van de Groene Twinkeling, het meest groene bedrijf in biodiversiteit van Overijssel.

Het welzijn van onze dieren staat altijd voorop. De Koe Safari duurt ongeveer 1,5 uur.

In het belang van de kudde kan het zijn dat we soms het programma moeten aanpassen. Dit gebeurt altijd in overleg.

Kosten

Volwassenen:  € 15,- incl. koffie/thee met wat lekkers uit de streek.*

Kinderen van 2 t/m 12 jaar: € 8,50 incl. limonade en wat lekkers.

*Deze tarieven zijn gebaseerd op besloten groepen bij minimaal 10 volwassen.

(Bij deelname minder dan 10 personen wordt de prijs berekend op basis van 10 personen)

De Koe Safari voor besloten groepen is mogelijk vanaf mei tot en met half oktober. (afhankelijk van het weer)

In de mei- en zomervakantie (hoogseizoen) organiseren wij Koe Safari dagen waar u zich óók individueel kunt aanmelden. U bent van harte welkom om het Vechtdal op deze unieke manier te beleven!

Per rit kunnen er 18 tot 20 personen mee, bij grotere groepen rijdt Simone meerdere keren en is het mogelijk om een extra activiteit erbij te boeken, zoals bijvoorbeeld sloepje varen.  

Onze huifwagen is helaas niet rolstoelvriendelijk.

Huisdieren kunnen niet mee op safari.

Wilt u meer weten of heeft u vragen over de Koe Safari?

Neem contact op met Erve Vechtdal.